hurryupjack.blogg.se

Geek teknik

API för en bättre värld - 2

Kategori: Allmänt

www.socioinfocyber.org har också bloggat om saker, och fler bloggare lär följa under dagen. Futurniture har byggt webbplatsen. Ännu oklart vem som byggt API:et.

En inte ovanlig inställning hos myndigheter såväl som företag är att informationen är för komplex för att tillgängliggöras, och att man är rädd för att förlora kontrollen över hur informationen kan komma att användas. Kanske är det en sådan rädsla som historiskt gjort att datan inte funnits allmänt och enkelt tillgänglig. För vi ska komma ihåg att bistånd och utvecklingssamarbete verkligen inte är okomplicerat. Framgång är inte alltid lätt att mäta, ej heller misslyckanden. Och ja, det skulle vara olyckligt om vi hamnade i en situation där diskussionen om bistånd tar sin utgångspunkt i grunda resonemang och förenklade samband. Men lösningen på det problemet är inte att vägra släppa datan.

Men i vilket fall: att myndigheter gör offentlig data tillgänglig borde vara en självklarhet, och det steg som tas i dag är ett stort steg i rätt riktning. Snyggt jobbat SIDA och UD! Förhoppningsvis ökar också pressen på andra att inte lägga ut sin data omedelbart.

 

KOMMENTARER:

  • Sandybync säger:
    2021-12-05 | 12:00:37

    Amazon Relational Database Service ([url=https://aws.amazon.com/rds/]RDS[/url])

Kommentera inlägget här: